Keresés ebben a blogban

2019. március 14., csütörtök

Szupi

Közbenjáró imádságMinden szupi szuper! Sikerült elhagynom a telefonomat. Na mindegy, talán meglesz! Persze, hogy imádkoztam érte!
Addig is: Elkezdtem egy könyvet, ami inspirálólag hat rám, Dutch Sheets, Közbenjáró imádság.
Igen, régebben olvastam. Akkor is inspirált. Most úgy érzem, hogy komolyan szükségem van rá, mer' (maramért is!!!) ahogy Szilvi barátnőm mondja: Az alsó cég működésbe lépett. Vagy valami ilyesmi.

Nna, akkor lássuk, hogy mire jutottam:
Ahogy itt olvasom a könyvet, rámugrott pár ige.

  1. A világ fejedelme... Sheets ír erről, hogy ugyebár Sátán az, aki ugyan nemigen tudna működni itt, ha nem tudna felhasználni embereket, gyengeségeket, stb-t. Ezen azért gondolkoztam el, mer' akkor most Sátán uralkodik, vagy, ahogy eddig tudtam, már le vagyon győzve? Megnézve az igét, itt szerepel: Ján 12:31  Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme: Ján 14:30  Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme: és én bennem nincsen semmije; Ján 16:11  Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme megítéltetett. Ef 2:2  Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegőbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama lélek szerint, mely most az engedetlenség fiaiban munkálkodik;
  2. Aztán meg ez: Régebben szellemileg halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, 2 amelyekben éltetek, akárcsak a többi ember — a jelenlegi korszakhoz igazodva. Azt a gonosz szellemi fejedelmet[a] követtétek, aki most a levegőbeli hatalmasságok felett uralkodik. Ez a szellem működik mindazokon keresztül, akik nem engedelmeskednek Istennek. 3 Valamikor mi is mindnyájan közéjük tartoztunk, és a régi természetünk kívánságai uralkodtak rajtunk. A saját elgondolásainkat törekedtünk megvalósítani, és igyekeztünk elérni, amit a régi természetünk megkívánt. Így tehát ránk is, mint mindenki másra, Isten jogos haragja következett volna. 4 Isten azonban telve van irgalommal, és nagyon szeret bennünket, 5 ezért, amikor még szellemileg halottak voltunk a bűneink miatt, Krisztussal együtt új életre keltett. Bizony, Isten kegyelme mentett meg minket! 6 Sőt, mivel Jézus Krisztus részei vagyunk, vele együtt feltámasztott a halálból, és vele együtt a mennyei helyekre ültetett bennünket. 7 Isten így akarta megmutatni — még a jövendő korszakoknak is — kegyelmének határtalan gazdagságát irántunk, akik a Krisztus Jézushoz tartozunk.  ...Ez nagyon érdekes!
  3. Az övsömör miatt: Ef 5:27  Hogy majd Önmaga elébe állítsa dicsőségben az egyházat, úgy hogy azon ne legyen szeplő, vagy sömörgözés, vagy valami afféle; hanem hogy legyen szent és feddhetetlen.
  4. Egy régebbi írás. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...