Keresés ebben a blogban

2017. július 19., szerda

Analizéltem

Volt néhány szó, amit ma jól kiveséztem, mert egyszerűen megfogtak engem. Lássuk:
  • Az Efézus 1, 4-5-től indultam: Az Atya annyira szeretett bennünket, hogy Krisztusban már a világ teremtése előtt kiválasztott minket, hogy bennünket a saját népévé tegyen, akik az ő szemében szentek és tökéletesek. Szeretetétől indíttatva előre elhatározta, hogy Jézus Krisztus által a saját gyermekeivé fogad bennünket. Igen, ezt akarta, mert így tetszett neki.
Rendkívül erős volt az a gondolat, hogy nem tudunk feddhetetlenek lenni, csakis Jézus vére árán.
Annyira jól esett nekem!!! ❤☝✌ Úgyis hiába erőlködök.
Thank You Lord Jesus!
A szó feddhetetlen görögül:  ἄμωμος  (amómosz) - kifogástalan, feddhetetlen, támadhatatlan, hibátlan
  • A második a szemrehányás szó volt, mert mostanában azt állapították meg a szeretteim, hogy nee csak szeretésben vagyok jó, hanem szemrehányásban is. Magyarul, ha valakit leszúrok, az le van szúrva. Képletesen persze... 
Nnna, a szemrehányás görögben:  ὀνειδίζω  (oneididzó) 1) csúfol, gúnyol, gyaláz; 2) szemére vet, szemrehányást tesz
Meglepődve olvastam, hogy Jézus is tett ilyet. Nem gorombán, de határozottan. Pl. ezeken a helyeken:
Máté 11, 20 Ezután Jézus szemrehányást tett azoknak a városoknak, amelyekben a legtöbb csodát tette, amiért nem hittek neki, nem változtatták meg a gondolkodásukat, és nem tértek vissza Istenhez.
Márk 16, 14 Később Jézus megjelent a tizenegy tanítványának is, amikor éppen az asztalnál ültek, és ettek. Szemükre vetette, hogy mennyire hitetlenek és keményszívűek: hogy nem hittek azoknak, akik feltámadása után látták őt.
  • A harmadik a keményszívűség
Görögben:  σκληροκαρδία  (szklérokardia) - keményszívűség,
ami ezeken a helyeken szerepel:
Máté 19:8  Monda nékik: Mózes a ti szívetek keménysége miatt engedte volt meg néktek, hogy feleségeiteket elbocsássátok; de kezdettől fogva nem így volt.
Márk 10:5  És Jézus felelvén, monda nékik: A ti szívetek keménysége miatt írta néktek ezt a parancsolatot;
Márk 16:14  Azután, mikor asztalnál ülnek vala megjelenék magának a tizenegynek, és szemükre hányá az ő hitetlenségöket és keményszívűségöket, hogy azoknak, akik őt feltámadva látták vala, nem hivének,
És mindehhez innen indultam:

Steve McVey: Szeretetre lettél teremtve
Tudod, miért vagy itt? Teremtőd miért ajándékozott meg a léttel? Azért, hogy Őt szolgáld? Azért, hogy valami fontosat tegyél? Nem, egyszerűen azért, hogy szeretve légy.

Azért, hogy bevonjon abba a Szeretet-körbe, ami mindig is létezett az örökkévalóságban. A Szentháromság tagjai között lévő szeretet mindig is tökéletes volt. Az isteni szeretetet minőségében lehetetlen volt még jobbá tenni, viszont ki lehetett terjeszteni. És itt jössz te a képbe. Azért vagy itt, hogy a Tökéletes Szeretet része legyél. Az emberiséget azért teremtette a mi bölcs Istenünk, hogy belefoglaljon minket az Atya, a Fiú és Szent Szellem alkotta Szeretet-körbe. Nem érdemeltük meg, hogy részese legyünk, de a tény, hogy Isten belevont minket, gyönyörűen kitágította Isten táncát a kegyelem táncává.

Csak egy szerető Isten képes erre!

Ha egyszer az Atya, a Fiú és a Szent Szellem már ismerte és élvezte a tökéletes kapcsolatot, akkor miért szándékozott egy új fajt teremteni, akivel megoszthatja ezt a szeretetet? Mi motiválhatta Őt, hogy kitágítsa ezt a kört? A szeretet az egyetlen ok. Istenünk egy önzetlen, nagylelkű, adakozó, a másik érdekeit szemmel tartó Isten. Nem volt szüksége rád. Akart téged!

„Az Atya annyira szeretett bennünket, hogy Krisztusban már a világ teremtése előtt kiválasztott minket, hogy bennünket a saját népévé tegyen, akik az ő szemében szentek és tökéletesek. Szeretetétől indíttatva előre elhatározta, hogy Jézus Krisztus által a saját gyermekeivé fogad bennünket. Igen, ezt akarta, mert így tetszett neki. Mindezt pedig azért tette, hogy dicséretet szerezzen dicsőséges kegyelmének, amellyel megajándékozott bennünket szeretett Fiában, Jézus Krisztusban” (Efezusi 1:4-6, EF)

Nem csak egy fog vagy a kozmikus fogaskerékben! Isten valóra vált álma vagy!

Az angol fordítás szerint Pál apostol úgy ír le minket az Efezusi 2:10-ben, mint Isten mesterművét. Jézus Krisztusban átölelt és szorosan magához vont minket, és most már az ő gyermekei vagyunk (Apcsel 17:28). Mint gyermekek, Jézushoz hasonlóan, a szeretet és elfogadás helyére kerültünk.

Ha a hír, hogy Isten mindig is be akart vonni a Szentháromság életébe, túl jól hangzik számodra ahhoz, hogy igaz legyen, akkor vedd fontolóra a következő bibliai bizonyítékot: „Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.” (János 1:1) Miért hívják Jézust az Igének? Ahhoz, hogy megtaláljuk erre a választ, először meg kell határoznunk magának a szónak a jelentését. Mit jelent az Ige? Az Ige szó. A szó egy megtestesített gondolatot jelent, amit egyik személy közöl a másikkal. Más szóval, valami valakinek az elméjéből átjut egy másik emberhez.

Tudjuk, hogy az Atya, a Fiú és szent Szellem lényegüket tekintve egyek. Teljesen nyitottak és átláthatóak egymás számára. Egyiknek sem kell a másikat tájékoztatni valamiről, amiről ne tudna, mert már tudja. Tehát, az hogy Jézus azonosul az Igével/Szóval, ami a kezdetektől fogva létezett, nagy jelentőséggel bír. A Szó célja, egy másik személlyel való kommunikáció – de ha egyszer a Szentháromság Személyei minden tudnak, amit a másik tud, akkor miért létezett ez az Ige/Szó a kezdetektől fogva?

Ha Jézusnak, mint az Igének/Szónak nem kellett kommunikálnia semmit az Atya, vagy a Szent Szellem felé, akkor ki felé kellett kommunikálnia? A válasz lenyűgöző. Az Igét/Szót neked szánta. Isten már azelőtt mondani akart neked valamit, mielőtt az első proton és neutron létrejött volna. Mi volt ez a fontos hír, amit meg akart osztani, jóval azelőtt, hogy itt lettél volna?

Az hogy szeret, mindig is szeretett és mindig is szeretni fog.

A tény, hogy az Ige/Szó a kezdetektől fogva létezett, és a tény, hogy a Szentháromság Személyeinek nem volt szüksége rá, hogy egymás között bármit is kommunikáljanak, az alapja a szeretet nagyszerű evangéliumának, aminek van ereje az egész világmindenséget átalakítani. Tekints vissza az időtlenség helyére és egy szerető Istent fogsz találni, akinek a szíve örvendezett attól a gondolattól, hogy téged létrehozzon és megossza a szeretetét veled.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...