Keresés ebben a blogban

2017. július 5., szerda

Mai merengés

Reggel, mikor felkeltem, szükségem volt válaszokra, nyugalomra, megbékélésre.
Ezt kaptam a Napireményből:
 Mikor az Ember Fia visszatér, vajon mennyi embert talál a földön, akiknek van hitük? (Lukács 18:8 – NLT fordítás)
Egy mindinkább hitetlen világban élünk, a félrecsúszott értékek és a növekvő énközpontúság világában. Ha Jézus ma visszatérne, vajon hány hívő embert találna? És te közöttük lennél?
A Biblia teljesen világossá teszi, hogy Isten hívő embereket keres. A 2 Krónikák 16:9 -ben azt mondja: „Az ÚR szemei át és áttekintik az egész földet, olyan embereket keres, akik szíve tökéletes hozzá, hogy megsegítse őket, és megmutathassa hatalmas erejét rajtuk.” (TLB fordítás)
Isten hűséges embereket keres, mert meg akarja áldani őket. Meg akarja mutatni a szeretetét a hatalmas ereje által. Hitünk a kulcs, amely megnyitja Isten áldásait az életünkbe.
Jézus azt mondta: „Legyen a ti hitetek szerint” (Máté 9: 29b – NIV fordítás) Isten ki akarja árasztani áldásait életed minden területére – családodra, munkádra, pénzügyeire, egészségedre és kapcsolataidra – de ezt hited mértéke szerint akarja tenni. Ha nagy a hited, nagy áldás lesz a tied, ha kicsi a hited, kis áldást kapsz. Ha azonban nincs hited, nem lesz Isten áldása az életeden.
Sajnos nagyon nehéz olyan hívő embereket találni, akik valóban bíznak Istenben, és éjjel-nappal Krisztusért élnek. A Biblia azt mondja: „Mindenki azt mondja magáról, hogy ő megbízható és hűséges, de próbálj csak találni valakit, aki tényleg az!” (Példabeszédek 20:6 – TEV fordítás)
Mikor Ádámmal és Évával belépett a bűn a világba, mindannyian megromlottunk. Nincs közöttünk egy sem, aki mindig jót tesz, de a hit a kulcs a győzelemhez. Minél nagyobb a hitünk, annál nagyobb győzelmeket tapasztalunk meg az életünkben. „Isten minden gyermeke legyőzheti a világot, és a hitünk az, ami ezt a győzelmet adja.” (1 János 5:4 – CEV fordítás)
Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez
  • Mi akadályoz abban, hogy olyan ember legyél, „aki igazán bízik Istenben, és Krisztusért él éjjel-nappal”?
  • Mi segíthet, hogy még inkább hittel teljessé válj?

* (Daily Hope by Rick Warren – 2017.06.27.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...