Keresés ebben a blogban

2012. november 11., vasárnap

Hitvédő modul - beépítve, avagy irány a kályha!

 Több, mint 8 éve kezdtem el olvasni a Bibliát és járni a gyülekezetbe, egyúttal feladni a leckét Istennek, mondván - Boldogulj velem, ha tudsz, én ugyanis semmit nem fogok elhinni, ha nem Te mutatod. Legyen az bármilyen szokás, vagy liturgia, egyéb, ha nekem nem támasztod alá bizonyítékkal,  hogy Tőled van, nem csinálom meg!
A jó hír az, hogy nem ütköztem falakba a Bárkában, ahová járok. Ott nem történtek különösebb dolgok, amik úgymond nem találkoztak Isten helyeslésével (Fil 2, 13 Csia). Sőt, ha valami nem volt egyértelmű, kértem Isten vezetését, és Ő megadta, válaszolt. Nem volt más ember közte és köztem, úgyhogy nem beszélhetek félrevezetésről. Pl reggel imádkoztam egy dologért, ami megütközést, belső feszültséget okozott nekem, erre két órával később Győző bá erről beszélt a gyüliben. Biztos hallgatózott. :D
Ehhez persze elengedhetetlen az, hogy kössem valamihez azt, hogy mit tartok én IGAZNAK és Isten mint tart IGAZNAK a kettő ugyanis nem feltétlenül egyezik.
Ezért abszolút  IGAZNAK nyilvánítottam a Bibliát, mint Isten élő beszédét. Ezen kívül semmit sem fogok figyelmen kívül hagyni, amit a Szent Szellem személyesen mond nekem. Ettől a hitem élve maradt, mert Isten szólni tudott hozzám napi szinten és meg is tette, aztán, ha valamit nem tudok, megyek vissza a kályhához...
Hogy értsétek: ha valami olyan van, ami nem összeegyeztethető a Bibliával, nem írom alá! Természetesen vitaképesnek kell maradnom, de nem alkuszom meg. A látottakat, hallottakat, érzékeléseket berakom a mérleg serpenyőjébe, és az alapján döntök. Közben nem felejtem el, hogy nem test és vér ellen harcolok!
Ez néha erős felháborodással jár a belsőmben, amit magam sem értek. Néha csak sírok és sírok miatta napokig. Az jutott eszembe múltkor Pál mennyire felháborodott, mikor az Athénban levő mindenféle Istennel találkozott (Apcs 17:16). Mondjuk ő vitaképes maradt... :)

felháborodott: παροξύνω  (paroxünó)
1) sürget, buzdít, unszol
2) ingerel, megharagít, felbőszít, indulatba hoz
3) mediális alak: felháborodik, megharagszik, felbőszül, indulatba jön

Azt remélem, hogy az a bizonyos ,,hitvédő-modul" lendül munkába olyankor, ami Pálban volt és bizony a saját gondolkodásomat is megítéli olykor...
És hogy miért is olyan fontos ez?
Jel 14:13  És hallék az égből szózatot, amely ezt mondja vala nékem: Írd meg: Boldogok a halottak, akik az Úrban (Jézus fennhatósága alatt) halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek, mert megnyugszanak az ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket. 
Szóval fontos a hitvédelem, figyelmetekbe ajánlom még Szalai András blogját.
2Tessz1:3-10 Testvéreim, értetek mindig hálát kell adnunk Istennek! Igen, erre minden okunk meg is van, mert a hitetek olyan csodálatosan erősödik, és az egymás iránti isteni szeretet is folyton növekszik bennetek.  Ezért dicsekszünk is veletek az Isten gyülekezeteiben. Elmondjuk, hogy ti milyen türelmes kitartással és hittel viselitek el az üldözést, a sokféle bajt és nehézséget, amely körülvesz benneteket. Ez is azt bizonyítja, hogy Isten igazságos, és ítéletei helyesek. Hiszen azt akarja, hogy bemehessetek Királyságába, ezért kell most elviselnetek ezeket a szenvedéseket.  Isten igazságossága viszont megköveteli, hogy szenvedéssel fizessen majd azoknak, akik nektek most szenvedést okoznak. Nektek pedig, akik most szenvedtek, velünk együtt megpihenést és nyugalmat fog adni. Mikor? Amikor az Úr Jézus tüzes lángok között megjelenik a Mennyből, hatalmas angyalaival együtt.  Akkor fogja megbünteti azokat, akik nem ismerik Istent, és nem akarnak engedelmeskedni az örömhírnek, amely Urunkról, Jézus Krisztusról szól. Ezeknek az engedetleneknek örökké tartó pusztulás lesz a büntetésük. Örökre távol maradnak az Úrtól és dicsőséges hatalmától. Mindez akkor történik meg, amikor az Úr eljön. Akkor mindenki dicsőíteni fogja őt, mert meg fogják látni dicsőségét azokban, akik teljesen az övéi. Igen, mindenki csodálni fogja őt azok miatt, akik benne hisznek. Ezek közé tartoztok ti is, hiszen hittel elfogadtátok, amit Jézusról mondtunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...