Keresés ebben a blogban

2012. március 10., szombat

K. O.

K.O. - Knock out jelentése: - kiütés (ökölvívásban)
Vladimir Klicsko neve nem ismeretlen  még a kevésbé fanatikus sport rajongók között sem. Én is kedvelem a hűvös kimért, magabiztos megjelenését, és nyugodt taktikáját, ahogyan kiismeri az ellenfelét, majd az x-dik percben padlóra küldi.
Tanulásra kényszerültem, és nem akar a testem tanulni, viszont nagyon találékony lett abban, hogy miképpen kerülhető el a tudásnak ez a strapás megszerzése. Mi tagadás, egész intelligensnek tűnik ebben az elkerülő stratégiában.
Miket lehet csinálni tanulás helyett?
  •  főzni, 
  • mosni, teregetni
  • takarítani, 
  • ENNI, 
  • Facebookozni, 
  • sürgős e-maileket feladni, 
  • vásárolni
Milyen érdekes, hogy Pál tanítja nekünk a szellemi harcról, hogy az nem test és vér ellen folyik, hanem szellemek ellen, amik rajtunk kívül eső tényezők, és megvan a harcmodor, amit velük szemben gyakorolnunk kell. Ámde a nagy Pál a test ellen is vívott csatát, és arra is világosan tanít bennünket, hogy azzal szemben mi a teendő.
1Kor 9:26-27  Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra; úgy viaskodom, mint aki nem levegőt vagdos;  Hanem megsanyargatom testemet és szolgává teszem; hogy míg másoknak prédikálok, magam valami módon méltatlanná ne legyek.
Na szóval nagyon gyakran meggyűlik a bajunk bizonyos tényezőkkel, lásd
Efézus 6, 12: a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.
(Ne sajnáld az ujjad rákattintani a kiemelt szövegrészre, majd lejjebb görgetni a megjelölt számú versig, mert nagyon tanulságos!)
Tehát jó lenne, ha mindig csak a rajtunk kívül eső tényezőkkel kéne vívni, de nem így van ez. Néha nehezebb rávenni magunkat (a hústestet),  arra, hogy engedelmeskedjen, mint egy hegyet elhordani...
Róm 8:5-8  Mert a test szerint valók a test dolgaira gondolnak; a Lélek szerint valók pedig a Lélek dolgaira.  Mert a testnek gondolata halál; a Lélek gondolata pedig élet és békesség.  Mert a test gondolata ellenségeskedés Isten ellen; minthogy az Isten törvényének nem engedelmeskedik, mert nem is teheti.  Akik pedig testben vannak, nem lehetnek kedvesek Isten előtt.
 Bizony ezek nem külső tényezők. Hiába szellemi harcol az ember vadul, ha mindezekben nem jut egyről a kettőre. Fontos tehát felismerni (diakriszisz) és elbánni vele!
Gal 5:19-23  A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek [ezek]: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.  Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések,  Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, amiképpen már ezelőtt is mondottam, hogy akik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.  De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.  Az ilyenek ellen nincs törvény.  Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.  Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk.  Ne legyünk hiú dicsőség kívánók, egymást ingerlők, egymásra irígykedők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...