Keresés ebben a blogban

2011. május 5., csütörtök

Nem vagy bedugva...

Joyce Meyer szófordulatával élve, ha valamit nem szeretetben csinálsz, az olyan, mint a lámpa, amit hiába kapcsolgatsz, nem világít, hiszen nincs is bedugva a konnektorba.
Gal 5:6 …..a szeretet által munkálkodó hit.
Elképzeltem magamban egy mérleget, aminek a serpenyőjébe beledobhatjuk a gondolatainkat, kívánságainkat és a tetteinket. Így megmérve a magunk ,,gyümölcseit” eldönthetjük be vagyunk-e dugva- vagyis szeretet van-e bennünk a másik ember felé.

Dán 5:27 Tekel, azaz megmérettél a mérlegen és híjával találtattál.

Bocs a tárgyiasításért, de egy szűrőt is elképzeltem, amin a gondolatainkat átengedhetjük, és fennakadnak azok, amik nem szeretetbe vannak ágyazva.
 Nincs jó érzésem, ha a másikat ledorongolom, pletykálok róla, kigúnyolom, rosszakat gondolok az illetőről,vagy nem szeretettel viszonyulok hozzá.
1Móz 8:21  És megérezte az Úr a kedves illatot, és monda az Úr az ő szívében: Nem átkozom meg többé a földet az emberért, mert az ember szívének gondolata gonosz az ő ifjúságától fogva; és többé nem vesztem el mind az élő állatot, mint cselekedtem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...