Keresés ebben a blogban

2011. április 21., csütörtök

Vádiratok a Vádlótól

Számot vetettem, hogy az elmúlt egy hét alatt a Vádló - a munkaköri leírásában foglaltakat gondosan betartva - hány vádiratot nyújtott be testvéreim ellen.
Az Ördög szó fordítása:  διάβολος  (diabolosz)
1) vádló, rágalmazó, uszító, hibáztató, félrevezető, ellenség, ellenálló
2) Sátán másik neve

Pál apostol viszont arra buzdít, hogy kelj harcra a Vádló ellen. Ne tűrd meg, hogy a Szellem egységét rombolja és a Szellem köteleit elvágja, amivel a tesódhoz vagy kötve.

Ef. 4.1-3 Arra buzdítalak titeket az Úrban én, a fogoly, hogy ahhoz az elhíváshoz, mellyel elhívtak titeket, méltóan járjatok, mindenben alázatosságot, szelídséget és hosszútűrést tanúsítsatok, egymást szeretettel elviseljétek és abban serénykedjetek, hogy békességben egybekötve a Szellem egységét megőrizzétek.

1Kor 6:19-20 Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi. 

A tegnapi "mai ige" megmozgatta a fantáziámat. 

VIGYÁZZ A SZÍVEDRE!
„Ügyeljetek arra... hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon..." (Zsidók 12:15)
A „gondosan ügyelni" kifejezés, amit itt olvasunk, a görög „episzkopeó" szóból ered, ami azt jelenti: felügyel, felvigyáz, ellenőriz (főnévi alakja az episzkoposz, ebből ered a „püspök" szavunk). Tehát te vagy a „felelős megbízott" a szívedért. Minden nap figyelned kell, irányítanod kell, és helyre kell igazítanod mindazt, ami benne történik. Nem hibáztathatsz másokat a rossz hozzáállásodért, a megbántottságért és a meg nem bocsátásért. Te vagy a felelős! Ha valaki megbánt, rajtad múlik, hagyod-e, hogy a keserűség gyökeret verjen benned. Nem irányíthatod azt, amit más emberek tesznek, de Isten nem is ezt fogja számon kérni rajtad, hanem a „bensődet" - azt a részedet, melyet te irányíthatsz. Neked kell döntened arról, hogy a bosszúság haraggá, a harag gyűlöletté, a gyűlölet bosszúállássá válik-e, vagy nem. A Biblia azt írja: „Ügyeljetek arra..., hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön" (Zsidók 12:15). A kertekben azért szaporodnak el a gyomok, mert a kertész nem tépte ki őket idejében. Ha a kertedet elborítják a gyomok, nem mondhatod: „Nem tudom, hogyan történhetett ez!". Ha „gondosan ügyelsz", akkor látni fogod, amikor beköltöznek. Az egyetlen módja annak, hogy megszabadulj azoktól a gyomoktól, melyeket az ellenség akar elvetni az életedbe, ha gondosan figyelemmel kíséred szíved állapotát. Ha fájdalmas, bántó helyzettel kell szembenézned, ne engedd, hogy a rossz hozzáállás gyökeret verjen, és romlott gyümölcsöt hozzon. Kérd inkább Isten segítségét, hogy a pusztító hatású gondolatok helyére a kegyelem és a megbocsátás kerüljön azok iránt, akik ártottak neked. A Biblia azt mondja: „Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!" (Példabeszédek 4:23)

Pál apostol nem volt kispályás, nagyon komolyan vette az elhívását. 
Vegyük át még egyszer, hogy mit tesz a keserűség gyökere! 
...fel ne jön benne valami keserű gyökér, az ne okozzon zaklatást, hogy rajta keresztül meg ne fertőződjenek sokan... 
Egy dolog még ide kívánkozik: A szövegkörnyezetből én úgy olvasom, hogy itt bizony nem a saját-, hanem a másik ember szívére kell ügyelni. Magyarul arra, amit az én tetteim látványa, illetve észlelése okozott őbenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...