Keresés ebben a blogban

2017. november 18., szombat

Pár gondolat Jézusról...


Nemrég láttam egy Bibliát, amiben pirossal vannak szedve Jézus szavai. 
Ezek néha annyira egyszerűek és sokszor talán túl szelleminek képzeljük el, pedig csak arra mutat rá, hogy hogyan tegyük élhetővé az életünket. (Ez gyakran ,,velünk együtt-élhetővé”-t jelent.) Ezzel nem azt mondom, hogy Jézus csupán tanító lett volna, SŐT. Ő egyszerre volt mester, Isten Fia, és Isten maga. 
Szükségünk van Rá ahhoz, hogy véghez tudjuk vinni élet-vezetési tanácsait. Pl. bűneinket Ő maga törli el. Ő tette lehetővé a bejárást a Mennybeli Apukánkhoz. Ő küldte el a Szentszellemét, hogy legyen a segítőnk...
...
Soha nem fenyegetőzik, hanem előre közli, hogy ha ezt teszed, ez és ez lesz a következménye.
Pl.: 
Szeresd ellenségeidet!
Ez a lehetetlen kategória, abszolút életszerűtlennek TŰNIK. De csak TŰNIK. Ő segít ebben.
Ne botránkozz! 
Ez nem fenyegetés, hanem azt jelenti, hogy csapdába fogsz kerülni, ha megbotránkozol.
Bocsáss meg! 
Ez azt jelenti, másképp nem tudsz normálisan állni az adott emberhez, de máshoz sem. Ha nem engeded el a sértéseket, teljesen megkeseredsz. Nem lesz kapcsolatod, pedig csak egy kapcsolat keretein belül fogsz tudni beszélni vele.
 Sok ilyen pirossal írt dolog állhatna itt, de most csak ennyit írok, és még valamit. Egy ima:

Uram, kérlek segíts, hogy meg tudjam élni, amiket kérsz tőlem! Magamtól ehhez nincs erőm. Magamtól indulatos vagyok, haragszom és megsértődöm. Magamtól megbotránkozom az emberekben és nem tudok megbocsátani. Átadom Neked most az összes ilyen dolgot, hogy élhető legyen az élet velem és nekem is másokkal plusz saját magammal! ÁmenNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...