Keresés ebben a blogban

2017. november 24., péntek

Állhatatosságra nevel

C. H. Spurgeon,
(
1834 - 1892)
 Spurgeon megint odatette magát a napi elmélkedésében. Mindig meglep, hogy hogyan képes valaki ennyi évvel a halála után is hatni és friss üzenetet adni. Talán, mert Ugyanannak a Szelleme volt benne, mint Akié bennem is... Szóval:
Spurgeon angol baptista lelkipásztor volt és 1834. június 19. - 1892. január 31-ig élt és a linken (Wikipédia) olvashatsz az életéről.
...
Én aztán elolvastam az 5 Mózes 7-et, mert szeretem a saját tanulságaimat is leszűrni és mindig megéri, mert vannak...
Itt pedig az általam preferált szakasz, bár előtte engedtessék meg a következő néhány gondolat:
  1. Jézusnál van egy plusz tanítás az ellenségeinkkel kapcsolatosan. Nehéz súlyozni a kettő között, mert természetem szerint mind egy szálig kiirtanám azokat, akik ősz hajszálakat okoznak, de még azokat is, akik a szeretteimet bántják.
  2. Olyan nehezemre esik Istenre bízni a nehézségeimet és az ellenségeimet megáldani, mint mikor Jézus a Gecsemáné-kertben vért izzadt. Annyira életidegen átadni a saját ítéleteimet, dühömet és frusztrációmat, hogy emberileg lehetetlen is. De hát ez a kereszténység valójában. Krisztus-követés. Szóval akkor az igeszakasz:
De ha mégis úgy gondolnátok, hogy azok a nemzetek erősebbek nálatok, és kétségeitek támadnának, hogy hogyan űzhetnétek el őket, jusson eszetekbe, hogyan bánt el Istenünk, az Örökkévaló egész Egyiptommal és a fáraóval! Ne féljetek hát azoktól a népektől! Emlékezzetek a súlyos egyiptomi csapásokra, a jelekre és csodákra, az Örökkévaló hatalmának nagy megnyilvánulásaira, amelyek által kihozott bennünket Egyiptomból! Ugyanígy fog elbánni az Örökkévaló a többi nemzettel is — ne félj hát tőlük! Sőt, Istenünk, az Örökkévaló még azokra az ellenségeitekre is rettenetes félelmet bocsát, akik elmenekülnek és elrejtőznek előletek, és őket is elpusztítja. Ne rémüljetek hát meg tőlük, mert velünk van Istenünk, az Örökkévaló, a nagy és rettenetes Isten! Bizony, kipusztítja az Örökkévaló azokat a nemzeteket előletek, de csak fokozatosan. Nem űzheted el mindet egyszerre, mert akkor túlságosan elszaporodnának a vadállatok erdőn-mezőn. Kiszolgáltatja neked azokat a nemzeteket, és végleg eltörli őket: kipusztítjátok őket mind egy szálig. Királyaikat is kezetekbe adja, s még emlékezetüket is eltörlitek a földről. Senki nem tud ellenállni nektek — mindegyiket végleg kipusztítjátok.
Akkor teljesen romboljátok le isteneik bálványait, és égessétek el azokat! Ne kívánjátok meg a bálványszobrokon lévő aranyat, ezüstöt — ne zsákmányoljátok magatoknak még azt se, különben még csapdába ejtenének benneteket! Utálatosak és gyűlöletesek azok a bálványok Istenünk, az Örökkévaló számára mindenestül! Azokat a bálványokat semmi szín alatt ne vigyétek be házaitokba, különben ti is átok alá kerültök, mint azok a népek! Teljes szívetekből utáljátok őket, mert átkozottak és gyűlöletesek! Maradjatok távol tőlük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...