Keresés ebben a blogban

2017. október 24., kedd

God Is Kind, but Not Soft...

"Isten jóindulatú, de nem lágy"
Fenti mondatot a Római levél 2. részének alcímeként hozta a Message fordítás, ami azért is meglepő, mert azt hittem az lazább, mint egy-két veretes értelmezés.
Ez alapján a mai imám:

 Atyám, Te tudod...
...hogy mi zajlik a szívemben.
 Látod, hogy nem tároltam el benne a megbántottságom, a kereszthez tettem ezeket a dolgokat, és személyeket.
 Látod a kettősséget, amiben vágyom arra, hogy a kegyelmeddel éljek, de vissza ne éljek.
Különösen a ma olvasott rész miatt, hiszen olyan jól esik hallani, hogy Jézus miatt mindent elengedtél, és hogy kegyelemből van szabadulásunk, nem cselekedetekből, hogy senki se dicsekedhessen... Ugyanakkor ott van a Máté 24, a Zsidókhoz írt levélben (6,4-6), most meg ez.
Köszönöm, hogy ma is jöhetek hozzád. Köszönöm, hogy ha elmondom neked, hogy miben vétkeztem, Te hű és igaz vagy és megbocsátod és eltörlöd a bűneimet Jézus nevében!
Ámen

Róma 2:
Nincs mentség számodra, akárki is legyél, ha magadat bírónak képzeled, és mások felett ítélkezel. Ha másokat elítélsz, azzal magadra is ítéletet mondasz. Hiszen te is ugyanazokat műveled, amelyek miatt a másikat elítéled! 2 Igen, Isten valóban elítéli azokat, akik ilyen dolgokat tesznek, és tudjuk, hogy az ő ítélete igazságos. 3 Hogyan is képzeled, hogy te majd elkerülöd Isten ítéletét, ha elítéled azokat, akik ilyeneket tesznek, miközben magad is ugyanúgy élsz? 4 Vagy talán semmibe veszed Isten gazdagon áradó jóságát, elnézését és nagy türelmét? Nem veszed észre, hogy jóságával arra az elhatározásra akar vezetni, hogy megváltoztasd a gondolkodásodat és egész életedet?
5 Mivel azonban megmakacsoltad magad, és szíved nem akar megváltozni, Isten haragját gyűjtöd a fejedre. Ez pedig majd a Harag Napján mutatkozik meg, amikor Isten igazságos ítéleteit mindenki meglátja. 6 Isten ugyanis mindenkit a tettei szerint jutalmaz, vagy büntet meg. 7 Örök életet ad azoknak, akik kitartóan törekednek jót tenni, és ezzel a dicsőséget, tisztességet és a romolhatatlan életet keresik. 8 Akik viszont önzők, és nem engedelmeskednek az igazságnak, sőt az igazságtalanságot szolgálják, azok Isten haragjával fognak találkozni. 9 Nyomorúság és szenvedés lesz a sorsa mindenkinek, aki gonoszságot művel, elsőként a zsidóknak, azután a többi népnek is. 10 Akik viszont jót tesznek, azok dicsőséget, tisztességet és békességet nyernek, előbb a zsidók, azután a többi népek is. 11 Mert Isten részrehajlás nélkül ítél. 12 Akik nem ismerték Isten Törvényét, és úgy követtek el bűnt, azok úgy pusztulnak majd el, mint Törvényen kívüliek. Akik viszont a Törvény alatt éltek, és úgy vétkeztek, azokat maga a Törvény ítéli el. 13 Pusztán attól, hogy valaki ismeri a Törvényt, még nem válik Isten számára elfogadhatóvá, mert Isten csak azokat tekinti elfogadhatónak, akik meg is teszik, amit a Törvény követel.

És egy-két régebbi írás hasonló témában:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...