Keresés ebben a blogban

2017. október 3., kedd

Fáradtnak tűnsz...

...mintha nem a régi volnál.

Nnna ennyit erről a számról, ami pedig arról jutott eszembe, amit Jézus próbált megértetni az emberekkel a Mt 11,28-30-ig tartó szakaszban.
Na meg arról, hogy fáradtnak és szétesettnek érzem magam.
„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok. Azt az igát vegyétek fel, amelyet én adok rátok, s tanuljátok meg tőlem, hogy én szívből szelíd és alázatos vagyok —, akkor meg fogtok nyugodni. Mert az iga, amelyet én teszek rátok, nem nehéz! A teher, amelyet én helyezek a vállaitokra, könnyű.”

Az adott szakasz rengeteg kérdést vetett fel:

  • Mitől vagyok ilyen fáradt?
  • Milyen Jézus igája?
  • Mikor cseréltem le?
  • Hogy teszem le azt a másikat? Hogy bújok ki belőle? 
  • Hogy veszem fel Jézusét?
Ha Nektek is kérdéses, mondjátok velem:
Uram, nem tudom mit cipelek, de elfáradtam. Azt mondod itt, hogy az a teher, amit Te adsz nekem az könnyű. Leteszem a saját nehézségeimet eléd és a Te igádba hajtom a fejem! Jézus nevében imádkozom Atyám! Ámen

Angol lecke a Message-ből:
“Are you tired? Worn out? Burned out on religion? Come to me. Get away with me and you’ll recover your life. I’ll show you how to take a real rest. Walk with me and work with me—watch how I do it. Learn the unforced rhythms of grace. I won’t lay anything heavy or ill-fitting on you. Keep company with me and you’ll learn to live freely and lightly.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...