Keresés ebben a blogban

2017. január 2., hétfő

Joseph Prince: A Vigasztaló hangja

Sok építő gondolat egy oldalon, és ma ez jól esett...

„...a Segítő — a Szent Szellem..." (János 14:26, EF)

Előfordult már veled, hogy összetévesztetted a vádló hangját Isten hangjával?

Szeretném leszögezni, hogy a kritizáló, ítélkező, vádló hang nem Isten hangja! Isten nem egy kákán is csomót kereső személy, aki egész nap azzal foglalkozik, hogy a hibáidra irányítsa a figyelmet, és azokkal nyaggasson.

Nem, az Ő Szent Szelleme azért él benned, hogy bátorítson, megerősítsen, szeressen, és mindarra rámutasson, ami igaz rád, mert te Krisztusban vagy, Aki teljességgel gyönyörű. „Mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban" (1 János 4:17).

Aki vádol, aki azt mondja, hogy tisztátalan vagy, és méltatlan Isten szeretetére és áldására, az az ördög, a testvéreink vádlója (Jelenések 12:10). Azonban, a szelíd, kedves hang ott legbelül, ami felemel és megvigasztal, amikor elbátortalanodsz és szomorú vagy, az a Szent Szellem. Ezért írta le Őt Jézus, mint „Vigasztalót", „Segítőt". Azért van benned, hogy vigasztaljon, bátorítson, és emlékeztessen arra, hogy Isten igazsága vagy Krisztusban. Azért van ott, hogy felemeljen és segítsen.

Kedvesem, tanulj meg hallgatni a Szent Szellem kedves hangjára. Hagyd, hogy bátorítson, megerősítsen, és képessé tegyen arra, hogy felülkerekedj a gyengeségeiden.

Joseph Prince

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...