Keresés ebben a blogban

2018. december 8., szombat

Jézus és a 2in1 csoda

Gyökössy Endre Életünk helyreigazítója c könyvét olvasom. Tetszik.
Szeretem a Jézus csodáiról szóló Bibliai szakaszokat.

Ebben a részben különösen felkapom mindig a fejem, hogy Jézus egyáltalán nem tervezte, hogy plusz csodát tesz, hanem csak megtörtént a dolog azzal az asszonnyal.

A másik, amire most felfigyeltem, hogy az a rabbi, aki megkereste, már a Messiást kereste meg, hiszen senki sem képes halottat feltámasztani, kivéve a Messiást.
Feltámaszt egy kislányt és meggyógyít egy beteg asszonyt
18 Miközben ezt mondta, odalépett hozzá a zsinagóga egyik vezetője, leborult előtte, és úgy kérte: „Éppen most halt meg a kislányom. Kérlek, jöjj, tedd rá a kezed, akkor újra élni fog!”


19 Jézus felállt, és elindult vele, s a tanítványai is követték.


20-21 Eközben egy asszony Jézus közelébe férkőzött, és hátulról megérintette a ruhája szélét. Ezt gondolta magában: „Ha csak a ruháját megérinthetem, meggyógyulok.” Ez az asszony ugyanis már tizenkét éve olyan betegségben szenvedett, amely állandó vérzéssel járt.


22 Jézus hátrafordult, ránézett az asszonyra, és ezt mondta: „Bízzál, leányom: mivel hittél, meggyógyultál!” Ebben a pillanatban az asszony meggyógyult.


23 Amikor Jézus a zsinagógai vezető házához ért, látta a jajgató tömeget és a hangszereseket. 24 Azonnal rájuk szólt: „Menjetek innen! A kislány nem halt meg, csak alszik.” De azok kinevették. 25 Miután az embereket elküldték, Jézus bement a szobába, megfogta a kislány kezét, aki azonnal feltámadt. 26 Ennek az egész vidéken híre ment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...