Keresés ebben a blogban

2015. október 20., kedd

Néha fáj

"Nem azért vagyok keresztyén, mert erős vagyok,
minden stimmel (és mindent értek). Azért vagyok keresztyén, mert gyenge vagyok és belátom, hogy Megváltóra van szükségem."
 Ritkán, de velem is előfordul, hogy összecsapnak a fejem felett a hullámok.
Nehezemre esett ma odamenni Atyám elé, hogy elsoroljam a sok nehéz dolgot, amiben vagyok, és hogy simán elfáradtam, kibuktam. Belefáradtam, de tudom a megoldást, irány Ő!
Soroltam:
  • Csoda, hogy még van pénz a számlámon, mer' a gyerekeknek hol ez kell, hol az kell. Most egy kabát, szalagavatós ruha, cipő, bérletek, kiránduláselőleg, táncbefizetés... Nem beszélve arról a nyamvadt kerékbilincsről, amit a hülyeségem miatt kellett tizenegyezeröccá' ért levenni szombat este.  Majdnem sírtam. Állok a szakadó esőben és várom a kollégákat, hogy a busás összeg fejében leszereljék azt az izét. Még meg is köszöntem, hogy nem kellett plusz mégegyszerennyivel megfejelni az összeget helyszíni bírság címszó alatt. De tudom ki pótolja ki. Eddig is megtette, ezután is meg fogja tenni.
  • Tettem egy könnyelmű ígéretet valakinak, amit utólag tudom, hogy nem kellett volna, de nem akaródzik visszamondani. Mennyivel könnyebb lenne egy laza hazugsággal elintézni, de nem tartom jónak. két lehetőség maradt: Vagy bevallom és vállalom, hogy hetek óta hitegetem, vagy beváltom az ígéretem és talán más kárára fog válni. Ezt is odateszem Isten elé.
  • A felebarát. Tegnap, mikor férjem mellé ültem a vacsorához, már kérdezte is: Na mit csinált megint a ...? Meséltem. Nem könnyű. Talán ha az lenne, nem kaptam volna feladatnak. Jézus mondja: "Szeretni a felebarátunkat, (úgy, mint magunkat) többet ér minden égőáldozatnál." - Nehezebb is, - teszem hozzá. De nekem ő a hozzám közel levő személy. A felebarát. Innen szép győzni!
  • A másik gyerek: Annyira ellenséges időnként, hogy nem is értem, hogy mivel érdemeltem ki? Ingerült, nem készséges, bármit kérek, max megígéri, de nem teszi meg. Bár legalább akkor barátságos, máskor meg egyenesen elutasít. Különben is hagyjam békén, mer' angol beadandó doga van...
Eszembe jutott Jézus a pusztában, ahogy a sok kísértés között volt angyalok szolgáltak Neki.
 Megnyugtató. Míg én itt sodródom az élet nevű árral, nekem is szolgálnak. (Az egyik az imént tett le egy pöttyös túrórudit az asztalomra vigasztalásképp. :) )
(...)
Nem tudom mi lenne, ha nem küldte volna segítségül őket.

szolgál: διακονέω (diakoneó)
1) szolgál, kiszolgál, szolgálatot végez
2) szolgáltat, készít
3) szolgálatára van, segít
4) diakónusként szolgál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...