Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 22., péntek

Mi van, ha elfogy a cérna?

Van megoldás minden problémára. Max. nem az eredeti
 Gyermekkoromban nemes-, vagy inkább nemtelen egyszerűséggel szétszedtem a bűvös kockát, meg összeraktam, és tadaaaam: stimmelt mind a hat oldal. Ügyes, mi? További ötlet, hogy átragasztgatjuk a színes izéket rajta. Aztán lehet úgy, mint a képen, átfestve.
Van egy macerásabb megoldás, hogy megtanulod kirakni, de az időigényes. Betti lányomnak sikerült, egész használható segédletek vannak fenn a YouTubeon. Na ehhez nekem nem volt türelmem.
Miért írok erről?
Minap kifogyott a cérnám egy barátommal kapcsolatban és megmondtam a frankót, aztán ma hajnalban imádkoztam és kerestem, hogy volt-e hasonló szituáció a Bibliában? Lehet, hogy magamat mentegetem? Netán ez volt a jó megoldás? Isten tudja és velem is tudatja, mert ha valamit jól tettem, az az Ő helyeslésével találkozik. (Csia, Fil2,13), ha pedig nem, akkor megbánom, elmondom neki, bocsánatot kérek és kész.
Egyenlőre Jób védőbeszédét találtam, amelyben hosszan bizonyítja valós ártatlanságát:
Jób 28, 28: Az embernek pedig ezt mondta Isten: »Az Úr tisztelettudó félelme — ez a bölcsesség! A gonosztól elfordulni és távol maradni — ez pedig az értelem!«”
Aztán  folytatja még jó néhány részen keresztül panaszait, amik teljesen jogosak és megalapozottak... vagy mégse? Ha pedig nem jogosak, vajon miben sántítanak, kinek van joga megcáfolni, és milyen módon?
  • Próbálta a felesége: Tagadd meg Istent és halj meg! - Cuki-muki asszonyka. Vajon ez találkozott-e Isten helyeslésével?
  • Próbálta Jóbot helyreigazítani három barátja, le a kalappal a lelkigondozói vénájuk előtt! (Ez vicc volt) Mindhárman azt igyekeztek bizonyítani, hogy Jób valamit elrontott, azért van ebben a szituációban.
  • Aztán a 32. részben Elihu következett, a legfiatalabb. Így nyilatkozik magáról: 
2-3 Elihú nagyon megharagudott Jóbra, amiért ő ártatlannak tartotta magát, és mindenáron be akarta bizonyítani, hogy még Istennel szemben is neki van igaza. De megharagudott Jób három barátjára is, mert valójában nem tudtak Jóbnak helyes feleletet adni; és nem tudták rábizonyítani, hogy bűnös, mégis vádolták Jóbot.
Így folytatja 32,17-20:
Így hát, hadd feleljek én neked, hadd mondjam el én is, amit gondolok! Sok mondanivalóm szorongat, szellemem sürget, hogy szóljak, bensőm forrong, s mint bortömlőt az újbor, majd szétfeszít az indulat. Kénytelen vagyok hát beszélni, hogy megkönnyebbüljek, hadd mondjam el Jóbnak válaszomat.
Tovább érvel egészen a 37. részig, mígnem maga Isten kezd beszélni Jóbhoz a 38. résztől.

Egyenlőre ennyit.
Talán később a konklúziókról.

... A folytatás kérem több évvel a sztori után keletkezett. Az eleje 2015-ben íródott.
A tanulság pedig az, hogy valóban őszintén kellett beszélnem a barátommal, aki egy manipulátor. Ezt pedig onnan tudtam meg, ami egy szellemi visszacsatolás és úgy hívják BÉKESSÉG.
Pont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...