Keresés ebben a blogban

2012. december 26., szerda

Kerszt tény


( A kép tulajdonosa: http://myjesus.blog.hu)

Ó, itt a karácsony, de nem jelent ez nekem különösebb nagy dolgot a jelen fényében. Persze nagyon örülök Jézus megszületésének / szülinapjának, az ajándékoknak, meg, hogy Isten különös csendet adott azokban, hogy

  • most suvickoljak, mert...
  • most főzzek ezerrel, mert...
  • most legyek jó, mert...
Mindezeket egész évben intenzíven kéne gyakorolni.  Ahelyett, hogy leordítom a családtagjaim fejét, hogy nincs kész ez, nincs meg az - inkább finoman szóljak, mert nem azon múlik a karácsony. És ha nem lesz meg valami, azért az ünnep idén sem marad el.
Hogy jött ide a cím: kereszt tény?

Hát csak úgy, ahogy a képen is olvasható: Ha mindezeket Jézusnak adjuk, az az igazi kereténység.
És mit jelent ez a szó pontosan? Hát ezt: Χριστιανός  (Khrisztianosz)
- Krisztus követője, Krisztushoz tartozó, keresztény
Etimológia: Χριστός  (Khrisztosz)
Krisztus = "felkent"
- felkent, a Messiás, Jézus címe

...Ma éjjel álmomban a szülői házban jártam és hatalmas földrengés volt. Minden mozgott és kráterek keletkeztek, meg újabb halmok.
Én és az enyéim nyugodtan tettünk-vettünk, mintha természetes lenne, hogy körülöttünk minden mozog. Nem kellett félnünk, mert Jézusban vagyunk és Ő bennünk. Csak azokért aggódtam, akik még nem az Övéi.
Mindenkit elrejt a nagy veszedelem idején, aki hozzá tartozik.
Jézus nem öl embereket. Ő megtart és megmenti az övéit. Igaz a döntést ma kell meghozni, míg béke van. Ezért vágyom annyira hozzá tartozni, és ahogy a dalban énekeljük: bölcsőjének, szállásának lenni. Ez egy igazi karácsonyi csoda lenne.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...