Keresés ebben a blogban

2012. december 12., szerda

Jövevénység

Nem kis feladat most számomra folytatólag gondolkodni a tegnap olvasottakon.
A Máté evangéliuma 21. és 22. része hatalmas falat a jelen problémái között.
A mondanivalója kb ez:
TELJESÍTSD A KÜLDETÉSED AZON AZ ÉLETTERÜLETEN, AHOL VAGY!
Miért is gondolom én ezt, hiszen hajlamunk van agyonhangsúlyozni a kegyelmet?
Tisztában vagyok vele, hogy mi a kegyelem – amennyiben tisztába lehet lenni ezzel a fogalommal, DE...

·        Máté 21,12: Kontraszt az imádság háza és rablók barlangja között - Jézus borogat...
·        19. verstől: Fügefa küldetése a gyümölcstermés lett volna, de nem termett. Hozzáteszem van olyan, mikor több esélyt kapott a gyümölcsfa a termésre, tehát még egyszer megtrágyázta a kertész, nem vágta ki, pedig évek óta nem termett. De itt nem volt kegyelem, Jézus szavára egyből kipusztult.
·        28. verstől: a két fiú, akit szőlőkapálásra küldtek. Az egyik mondta, hogy nem megy, de ment, a másik pedig fordítva. Na ki dolgozott valójában???
·        33-tól: A gazda kiadta a munkát, de nem akarták a haszonból részesíteni. Mit tesz a gazda? Mint gonoszokat gonoszul elveszti őket; a szőlőt pedig kiadja más munkásoknak, akik beadják majd néki a gyümölcsöt annak idejében.
·        Végül a menyegző története, amiben a király meghívja a ,,hivatalosakat”, de nem érnek rá, kifogás, nyafogás, stb. okán (De azok nem törődvén vele...), ezért kénytelen másokat elhívni. De akik bekerültek a menyegzőre, nem mindegy mit kezdtek magukkal bent a tutiban. Aki nem teszi meg, ami rajta áll, kikerül a sötétségbe...

1Pét 1:17  És ha Atyának hívjátok őt, aki személyválogatás nélkül (pártatlanul)  ítél, kinek-kinek cselekedete szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek (idegenben való lakás / tartózkodás) idejét (időszakát).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...