Keresés ebben a blogban

2012. október 22., hétfő

Annyi mindent akarok írni...

Először is: Vannak dolgok, amikkel jó ideje küszködök. Az hogy bizonyos emberi reakcióktól a víz kiver. ,,Bibliaiasan" ezt úgy mondanám megbotránkozom.
Van ilyen, és bizony visszamegyek néhány évet, és javarészt egy-két emberhez, méginkább egy-két viselkedésformához kötődik a dolog.
Kedvenceim a Debreceni Szabadkeresztény gyülis pásztorok, mert nagyon jó élő tanításaik vannak. Évekkel ezelőtt hallottam először Szilágyi Zsolt: A szeretet boldoggá tesz - című tanítását, ebben minden benne foglaltatik, amire szükségem lehet ezügyben.  Most is hallgatom őket és a szabkersulis tanításokat sorban és látom Istennel egyetértve a szellemem helyesel és tudja amegoldást. Mondjuk konkrétan ebben a témában nehezen lépek előbbre.
Amellett augusztusban is bejegyeztem egy írást, ami a botránkozásról és annak amputálásáról szól Első az Isten országa címmel. Ebben összefoglaltam nagyjából a kérdést.
De még mindig ott van.
Aztán Lakatos Péter sorozata az óemberről, majd felesége Vera tanítása most utóbb - jól összefoglalta.
Vera szerint az Isten szelleme, aki jó esetben bennünk lakik abszolút nekimegy az óemberi természetnek.
Ha jól értettem a másokban lévőt sem nézi jó szemmel.
Mindenesetre kell az isteni kontroll, mert ki tudja használni esendőségünket az ördög, aztán jól kinyírja a másikat...
Wikipédia
Tőrbe ejtve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...