Keresés ebben a blogban

2015. június 25., csütörtök

Nagyon Pompás Kutyatej

 Hónapok óta hallgatom a neszezést a szobában és megrémít. Mondtam is a férjemnek is, hogy valami izé rágja belülről a szigetelést a falban, de nem tud mit csinálni vele, tud róla.
...Erről beugrott egy évekkel ezelőtti történet, egy bevésődött tanulság a láthatatlan kártevőkről, aminek szegény virágom látta kárát, a nevéhez hűséges Pompás Kutyatej, alias Euphorbia Milii.
Annyira szép volt és olyan sok örömöt okozott a látványa nekem- és mindazoknak, akik nálam meglátták, hogy az Ördög megirigyelte.
 El is kezdett satnyulni és a leveleit hullatni egészen addig, amíg már olyan kevés levélke díszlett rajta, hogy számomra is láthatóvá váltak a ronda, szőrös hernyók, amik rágták.
Szomorúságomra a virág elpusztult, de nekem jó tanulság maradt: Vegyem észre a Kártevőket időben és kezeljem a problémát, míg lehet!
 ...Ma, mikor nehéz a szívem sok dolog miatt, ami körülvesz a munkahelyen és a magánéletemben, - de hogy ne menjek messzire itt bent a lelkemben, - érzem, hogy gáz van. Ezek, mint szőrös hernyók próbálják kiszívni az életerőmet.
De hála Istennek, Aki ezekre nehézségekre szakosodott, nem rémülök meg. Kezelem.
Nincs más módja, mint elsorolom, kiöntöm Neki a legapróbb részletekig. Ha másképp nem megy listába szedve leírom. Nem unja. Gyógyítja.
Ma sokat segített ebben a Római levél 7. és 8. része.
Róma 7, 4b (...) Jézus azért támadt fel a halálból, hogy ezentúl már Istennek teremjünk jó gyümölcsöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...