Keresés ebben a blogban

2018. november 18., vasárnap

Istennek kedves, Istennek tetszik

Megint egy kifejezés ragadta meg a figyelmemet, mégpedig, hogy van, ami Istennek tetszik.
Ebben a pár versben ott van, gondoltam érdemes elmerengni rajta.
A kedves szó görögben:  εὐάρεστος, ον (euaresztosz, on) kedves, kellemes, tetsző, ami megnyeri a tetszését

  • Róm 12:1 Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.
  • Róma 12, 2 Ne igazodjatok a jelenlegi istentelen korszellemhez, se a divatjaihoz! Ellenkezőleg, újítsátok meg az egész gondolkodásotokat, és ezáltal gyökeresen változzatok meg! Akkor lesztek majd képesek megérteni, mi az, amit Isten akar: ami szerinte jó, ami neki tetszik, amit tökéletesnek tekint. Ezekre igyekezzetek!
  • Róma 14, 17-18 Mert Isten Királyságában nem az számít, hogy mit eszel, vagy iszol. Csak az számít, hogy Isten akarata szerint élsz-e, és hogy a Szent Szellem békessége és öröme uralkodik-e benned. Aki tehát így szolgálja Krisztust, annak valóban örül majd Isten, és az ilyen embert a többiek is elismerik.
  • 2Kor 5:9 Azért igyekezünk is, hogy akár itt lakunk, akár elköltözünk, neki kedvesek legyünk.
  • Ef 5:10 Meggondolván, mi legyen kedves az Úrnak.
  • Fil 4:18 Megkaptam pedig mindent, és bővölködöm; beteltem, vévén Epafróditustól, amit [küldöttetek], mint kedves jó illatot, kellemes, tetsző áldozatot az Istennek.
  • Kol 3:20 Ti gyermekek, szót fogadjatok a ti szüleiteknek mindenben; mert ez kedves az Úrnak.
  • Zsid 13:21 Tegyen készségesekké titeket minden jóra, hogy cselekedjétek az ő akaratát, azt munkálván tibennetek, ami kedves ő előtte a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön örökké. Ámen.
Ma vasárnapi suliban erről beszéltünk a gyerekekkel. Csupa olyan dolgot vittem nekik, amiknek tudtam, hogy örülnek és nagyon szeretik. Finom chips, 100%-os gyümölcslé, jó kis rágcsák, amikért tuti, hogy odavannak. Egyesével vettem elő a szatyiból, és utána megbeszéltük mi az amit ők szeretnek, és mi az, amit utálnak. Mindenki mondott egy-egy példát rá. Aztán, amelyik azt mondta, hogy utálja pl a fizika órát, vagy a tökfőzeléket, kérdeztem akar-e egyet ajándékba. Nagyon nevettünk. Szeretem őket. <3
Ha már itt tartunk, nem mehetek el amellett szó nélkül  hogy hogyan akarhatom én teljes szívből azt, amit Isten? Hogyan leszek képes erre örömmel, ugyanis nem mindegy, hogy összeszorított foggal és szomorúan akarok-e tetszeni az én mennyei apukámnak, vagy egy örömteli élettel dicsérem Őt.
Tehát, íme a kulcs:
Gyönyörködj az Úrban és megadja szíved kéréseit! 
Mit jelent ez?
Azt, hogy amíg csodálom Istent és valóban örülök az Ő alkotásainak, észreveszem azokat a dolgokat, amiket mind mind Neki köszönhetek, azalatt a szívem is ráhangolódik, hogy azt tartsam jónak és kívánatosnak, amit Ő is annak tart.
Ámen

Ez is érdekes lehet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...