Keresés ebben a blogban

2018. október 2., kedd

Isten lelke

 Mindig meg tud lepni Isten, ha adok Neki lehetőséget. Ne kérdezd, miért van ez, (már az esetlegesség), talán mert ember vagyok.
Ma sem volt ez másképp bár nehezen mentem elé, kb mint ekkor. Azon is újra elcsodálkozom, hogy bennem él (ti. Isten Szelleme) és teljesen újszerű reakcióim vannak. Nem logikus. Mi emberek úgy szeretnénk uralni mindent, pedig még saját magunkat is nehezen tudjuk, de mi a helyzet a bennünk élő Szentszellemmel? Vajon Őt is az uralmunk alá kellene hajtanunk, vagy a belénk rögzült szabályrendszerbe kéne beilleszteni? 
Tesóm kisebb korunkban a maga 13 hónapnyi előnyével mindig kiadta az ukázokat:
  • Hogy ülsz? Hogy álsz? 
  • Húzd ki magad! 
  • Ne csoszogj! 
... valahogy mindig tudta, hogy hogyan kell viselkednem. Ugyanakkor most itt él bennem Szentlélek, aki nem akar felettem basáskodni, de, ha teret adok Neki, meglep engem a saját reakcióival. Ma pl egy ige leírásakor kapott el a sírás. Olyan fajta sírás, ami a saját elvadult szívem miatti szomorúságról szólt, és cseppet sem terméketlen. Az ige ez volt: 
Megjelentette néked, oh ember, mi légyen a jó, és mit kiván az Úr te tõled! Csak azt, hogy:
  • igazságot cselekedjél, 
  • szeressed az irgalmasságot, 
  • és hogy alázatosan járj a te Isteneddel. (Malakiás 6,8)
Ez a sírás tudom, hogy nem terméketlen. Felsír ismeretlen nyelven Valaki az Örökkévalóhoz, amolyan "hozsannásan". Hozsanna az jelenti, szabadíts meg hát!

1 Kor 2, 7 Mi Isten bölcsességét tanítjuk, amelyet ő mindeddig titokban tartott, noha már az idők kezdete előtt arra rendelte, hogy a dicsőségünkre legyen. 8 A világ felett uralkodó hatalmasok közül senki sem ismerte fel ezt a bölcsességet. Hiszen, ha felismerték volna, nem ölték volna meg a kereszten a Dicsőség Urát, Jézust. 9 Mert azt mondja az Írás:

„Amit szem nem látott,
    fül soha nem hallott,
    ember szíve meg sem sejtett,
olyan dolgokat készített Isten
    azoknak, akik szeretik őt.”[a]

10 Nekünk azonban Isten mégis megmutatta ezeket a dolgokat a Szent Szellem által, aki mindent megvizsgál és kikutat, még magának Istennek a mélységes gondolatait is. 11 Mert senki sem ismerheti a másik ember gondolatait, csakis az illető saját szelleme, amely benne lakik. Ugyanígy, Isten gondolatait sem ismeri más, csak Isten Szelleme. 12 Mi azonban nem ennek a világnak a szellemét kaptuk, hanem az Istentől származó Szent Szellemet, hogy általa megismerjük mindazt, amit Isten nekünk ajándékozott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...