Keresés ebben a blogban

2020. december 31., csütörtök

Biblia

A javulás útjára léptem, valószínűleg azért, mert elkezdtem a Bibliát olvasni napi rendszerességgel. 

Egy év alatt végig a Biblián. Mindig kérem Szentlelket, hogy segítsen értelmezni.

Tegnap ezt értettem meg:

Teljesítsd az Istennek tett fogadásaidat!

Rengeteg fogadalmat tettem már. Nem úgy, mint az újévit, hanem pl: 

  • Többet imádkozom,
  • Többet olvasok Bibliát,
  • Jobban szeretem Istent,
  • Jobban adakozom,
  • Jobban szeretem azt a köcsög felebarátom
  • Többet takarítok
  • Kevesebbet eszek.
  • Többet tornázok.
  • Stb., Lásd Balog Döme



2020. december 30., szerda

Ciki

Eszem a fincsi maradék töltöttkáposztát és elmélkedem. Ebéd közben.

Ha már lúd, legyen kövér! Meg én is! 

Ááá, dehogy. Csak vicceltem.

Reggel, míg a munkahelyem felé tartottam, érdekes, halvány gondolatfoszlányom volt a farizeusi (törvénytanítói) viselkedésről:

Ha valakit nagyon szeretek, nem várom el tőle a helyes viselkedést. Szeretném, ha jól csinálná, de nem ítélem el, ha nem megy neki. Tanítom rá, imádkozom érte, próbálok a szívére hatni.

Ha valakire kissé berágtam, akkor naná, hogy azt boncolom, hogy hogyan kéne neki ezt, vagy azt csinálni, és kissé megelégedve megállapítom, hogy nem megy neki.

Pfff

Írástudókról szóló bejegyzésem pont megerősítette ezt a gondolatmenetet. A link alatt olvasható.

2020. december 20., vasárnap

Új ⛅


 Tegnap összegeztem az elmúlt hetek fájdalmát, és biza meg is osztottam, majd vissza is vontam azt a bejegyzést. Itt a blogon. Bizony. Nem látta senki, ,,csak" Isten. Ám, ha Ő látta, akkor mindenki látta, akinek látnia kellett. Igaz, hogy a családom is tudja. Férjem csodálkozott is, hogy még mindig siratok pár dolgot, de ez bizony több volt 2-nél. 

Viszont ma reggelre kaptam egy 🎁-ot Szentlélektől. Egy gondolatot, és bár 8-ig aludtam, kb óránként megébredtem és legalább 5X az az ige töredék ugrott be, hogy "Krisztus megjelen". Így Károliasan. 

Ki is kerestem gyorsan a megfelelő programmal, kiderült, hogy a Kolossé 3-ban van. 

A Kolossébelieknek írt levél 3. része hetek óta visszatér nekem, mindig támasz, lássuk:

Ha tehát a Krisztussal együtt feltámadtatok, a fenn lévőket keressétek, ahol a Krisztus van, az Isten jobbján ülve. Eszetek a fenn lévőkön járjon, ne a földön levőkön. Hiszen meghaltatok, s életetek a Krisztussal együtt rejtve van az Istenben. Mikor a Krisztus, aki a mi életünk, láthatóvá lesz, akkor ti is megdicsőülve vele együtt láthatókká lesztek. Öljétek el hát földön lévő tagjaitokat, a paráznaságot, tisztátalanságot, szenvedélyt, gonosz vágyat, továbbá a telhetetlenséget, ami bálványimádás. Ezekért jön el az Isten haragja. Bennük jártatok ti is egykor, mikor ezekből állt az életetek. Most azonban tegyétek le ti is mind: a haragot, indulatot, gonoszságot, rágalmazást, szátokból a gyalázatos beszédet. Ne hazudjatok egymás ellen, ha egyszer az óembert foglalkozásaival együtt levetkőztétek és az újat felöltöttétek, mely annak képére újul meg minduntalan új megismerésre, aki azt teremtette. S ebben nincs hellén és zsidó, körülmetélt és körülmetéletlen, barbár, szittya, rabszolga, szabad, hanem minden a Krisztus és mindenekben a Krisztus van. Öltsétek fel tehát azért, mert Isten választottai, szentek és szeretettek vagytok, az irgalom gerjedezését, jóságosságot, alázatosságra való törekvést, szelídséget, hosszútűrést. Viseljétek el egymást és legyetek kegyelmesek egymáshoz, ha valakinek valaki ellen panasza volna. Ahogy az Úr kegyelmet adott nektek, úgy kegyelmezzetek ti is. Mindezekre rá öltsétek fel a szeretetet, mely a legtökéletesebb kötelék. A Krisztus békessége legyen a versenybíró szívetekben. Erre a békességre hívtak el titeket egy testben. Háládatosak legyetek. A Krisztus igéje gazdagon lakozzék bennetek, teljes bölcsességgel tanítsátok és intsétek egymást, Szellem adta dallamokkal, énekekkel és dalokkal kedvesen énekeljetek szívetekben Istennek. Akármit tesztek, szóval vagy tettel, mindent az Úrnak, Jézusnak nevében tegyetek, s közben adjatok hálát őrajta keresztül Istennek, az Atyának. Asszonyok, legyetek férjetek alá vetve, mint az az Úrban illő. Férfiak, szeressétek feleségeteket, s ne keseredjetek el ellenük. Gyermekek, mindenben hallgassatok szüleitekre, mert ez kedves az Úrban. Atyák, ne ingereljétek gyermekeiteket, hogy kedvetlenné ne váljanak. Rabszolgák, mindenben fogadjatok szót hús szerint való uraitoknak, ne szemnek szánt szolgálattal, ahogy emberek tetszését szokták keresni, hanem egyszerű szívvel, az Urat félve. Ha valami munkát végeztek, azt lelketekből tegyétek, mint akik azt az Úrnak s nem embereknek teszik, hisz tudjátok, hogy viszonzásképpen örökrészeteket fogja nektek adni az Úr. Az Úrnak, a Krisztusnak végezzétek rabszolgálatotokat. Mert aki igazságtalanságával kárt tesz, azt nyeri el, amit ártott, és ebben nincs személyválogatás.

Kol 3:1‭-‬25 Csia



2020. december 15., kedd

Kapaszkodó


Felfigyeltem erre a gondolatra a Zsidókhoz írt levél 12. fejezetének végén,. 

Vannak mozdítható és mozdíthatatlan, megrendíthető és megrendíthetetlen dolgok.

Minden, ami mozdítható, meg fog mozdulni, és minden, ami megrendíthető meg fog rendülni. 

Kapaszkodni az örökkévaló személyekbe / dolgokba kell, kapaszkodjunk magába, az Örökkévalóba!

Így folytatódik az ige:

Azért ha megmozdíthatatlan királyságot kapunk, legyünk hálásak, mert ezzel Istennek tetszően, lelkiismeretesen és félelemmel szolgálhatunk. Mert hisz a mi Istenünk megemésztő tűz.

Zsid 12:28‭-‬29 CSIA

2020. december 6., vasárnap

Isten gondoskodik


Mindig kicsit csodálkoztam azon a történeten, amiben Ábrahám kis híján feláldozta a fiát. Nem tagadom, hogy ki szokott akasztani. Nem vészesen, mert tudom, hogy mi a vége, de azért na...!

Ma kicsit másképp olvastam, azt a mondatot emeltem ki, amiben Ábrahám a bizalmát fejezi ki Isten felé, amit bizalmának alanya igazolt is.

1Móz 22:8 És monda Ábrahám: Az Isten majd gondoskodik az égő áldozatra való bárányról, fiam; és mennek vala ketten együtt.

Isten gondoskodik... Micsoda bizalom!

Néhány vers amiben ez a bizalom kifejezésre jut:

Jób 29:4 Amint java-korom napjaiban valék, amikor Isten gondossága borult sátoromra! 

Zsolt 68:20 Áldott legyen az Úr! Napról-napra gondoskodik rólunk a mi szabadításunk Istene! Szela.

Apcs 15:14 Simeon elbeszélé, mimódon gondoskodott először az Isten, hogy a pogányok közül vegyen népet az ő nevének,

Zsid 11:40 Mivel Isten mi felőlünk valami jobbról gondoskodott, hogy nálunk nélkül tökéletességre ne jussanak.


Istenem, Köszönöm, hogy te gondoskodsz rólam.

Látsz engem. Figyelsz rám.

Tudod az én dolgaimat, és ez nem félelemmel tölt el engem, hanem inkább csodálkozom kedvességeden és türelmeden. Szeretsz engem, jól tudja a szívem. Hálás vagyok. Köszönöm.

Ámen.


2020. december 2., szerda

A tegnapról


Maholnap 16-17 éve követem Jézust, de a jó pap is holtig tanul.

Hagytam, hogy a lelkemben elfajuljanak a dolgok, megmérgezett, hogy aztán szomorkodjak. 

Mik szomorítottak el?  A realitás. A hírek. A covid. A kicseszések. Saját magam. Mások.

Pedig annyiszor hallottam már, hogy a Lélek gyümölcse szeretet, öröm, békesség, türelem, jóság, hűség, szelídség, önuralom, szívesség, 

A Lélek, Akit Isten adott Nekem, Neked, és mindenkinek, akit csak elhívott. Szentlélek, Szentszellem. Istentől.

Köszönöm...

Na, de mi oldotta fel a gondterheket? A' identitástudat, jelen esetben Creflo Dollar prezentációjában. Egy pár isteni igazság rólam. Nem a tükör, nem amit látok, nem az idézőjeles realitás, hanem az isteni igazság.

Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. Az Írás is így szól: „Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg.”Róma 10:10‭-‬11 

Az üdvösség szó az összes jelentésével együtt, a nem távolra mutató jövő, hanem a nagyon is mostani jelen. Megszabadulni minden lehúzástól, ami elcsüggeszt, lehúz. Meggyógyulni. Mindenből.

Szájjal vallást tenni nem a politikai helyzetről, nem arról, ami van, hanem arról, amit Isten készített az Őt szerető embereknek. Neked is, aki még csak távolról nézed. Lehetséges. Jézussal.

Halleluja

Ez egy régebbi, hasonló helyzetben

Ez is

Meg ez is


2020. december 1., kedd

Eltérő dolgok


Néhány vers drága Istenem könyvéből - elmélkedésre.

  1. Miért pont a szeretet gyarapodását említi?
  2. Tehát vannak eltérő dolgok.
  3. Legyünk olyanok, amikben nem botlanak meg! Más fordításban ne botránkozzunk meg.
  4. Mindez Istent dicsőíti.
  5. Telve lenni az igazság / igazságosság gyümölcsével.


Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...