Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 26., kedd

Kapcsok és kötelek

Az ízületeim  a kor előrehaladtával egyre gyakrabban akartak szűk határok közé szorítani. Nem véletlenül döntöttem egy egészségesebb életmód mellett. Most örülök, mert sokkal jobb, mint egy éve. Akkoriban úgy csoszogtam ki a konyhába / mosdóba reggelenként, mint afféle birodalmi lépegető. Testem karbantartásához nem mindegy
  • miket eszem, 
  • mennyit mozgok,
  • mit teszek
  • és mit nem teszek.
Lehet erről strucc módon gondolkozni, de nem valami hasznos. Ez ugrott be szemléletesen a ma reggeli eszmefuttatásom közepette.
Kol 2,19 ...Krisztus kapcsolja és tartja össze a „Test” részeit az ízületek és inak által. Így növekszik a „Test”, amelyet Isten nevel föl.
Mit is jelent ez nekem most?
Csak azt, hogy

  • a kapcsolatok nagyon fontosak. 
  • valószínűleg Krisztusnak is fontosak, ha Ő az összetartásán munkálkodik.
  • és hogy ebben igenis lehet képezni magát az embernek, mert nem biztos, hogy az általunk otthonról hozott-, vagy éppen a törtető és önző világban ránk ragadt viselkedésformák előre fognak vinni bármit is ezek alakításában.

Van, hogy olyan sebeket ejtünk (néha észre sem véve), vagy éppen szerzünk, amiknek a nyomai hosszan fájnak, vagy éppen soha nem múlnak el teljesen. Testvéreim, nem kellene ennek így lennie! Jakab 3, 10
Nekem sokat segített a családom hozzám állása, mert nálunk nemigen van szőnyeg alá söprés semmiben. Ellenben van szókimondás. (Mindig állítottam, hogy a kamasz gyerek megóv a képmutatástól) Persze az sem mindegy, hogy hogyan történik.
1Tim 1,19 A hitben megállva és jó lelkiismerettel küzdj. Ugyanis vannak, akik nem tartották tisztán a lelkiismeretüket, s ezért a hitben hajótörést szenvedtek.
Milyen is, ha koszos a lelkiismeretem? Rögtön tudni fogom, mert nincs békességem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...