2016. augusztus 6., szombat

Szabadításom Istene

szabadításom:  יֵשַׁע יֶשַׁע  (jéšaʿ ješaʿ) szabadítás, segítség, szabadulás, üdvösség, biztonság, jólét
Istene:  אֱלֹהִים  ('ĕlóhím)

Így, ebben a formában együtt itt szerepel az Ószövetségben:
1Krón 16:35  És mondjátok: Tarts meg minket, mi szabadító Istenünk, gyűjts össze minket, és szabadíts meg a pogányoktól, hogy a te szent nevedet tisztelhessük, dicsekedhessünk a te dicséretedben!
Zsolt 18:47  {KJV 18:46} Él az Úr és áldott az én kősziklám, magasztaltassék hát az én idvességemnek Istene!
Zsolt 24:5  Áldást nyer az Úrtól, és igazságot az idvesség Istenétől.
Zsolt 25:5  Vezess engem a te igazságodban és taníts engem, mert te vagy az én szabadító Istenem, mindennap várlak téged.
Zsolt 27:9  Ne rejtsd el orcádat előlem; ne utasítsd el szolgádat haraggal; te voltál segítőm, ne taszíts el és ne hagyj el engem, üdvösségemnek Istene!
Zsolt 65:6  {KJV 65:5} Csodálatos dolgokat szólasz nékünk a te igazságodban, idvességünknek Istene; e föld minden szélének és a messze tengernek bizodalma;
Zsolt 79:9  Segíts meg bennünket, szabadító Istenünk, a te nevednek dicsőségéért; ments meg minket és bocsásd meg vétkeinket a te nevedért.
Zsolt 85:5  {KJV 85:4} Hozz vissza bennünket szabadításunk Istene, és szüntesd meg ellenünk való bosszankodásodat!
Ézs 17:10  Mert elfelejtkeztél megszabadító Istenedről, és nem emlékeztél meg erős kőszáladról, ez okért ültetél gyönyörűséges ültetéseket, és idegen vesszőt plántáltál beléjök;
Ézs 61:10  Örvendezvén örvendezek az Úrban, örüljön lelkem az én Istenemben; mert az üdvnek ruháival öltöztetett fel engem, az igazság palástjával vett engemet körül, mint vőlegény, aki pap módon ékíti fel magát, és mint menyasszony, aki felrakja ékességeit.
Mik 7:7  De én az Úrra nézek, várom az én szabadításom Istenét; meghallgat engem az én Istenem!
Hab 3:18  De én örvendezni fogok az Úrban, [és] vígadok az én szabadító Istenemben.
A dicsőségről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése