2012. július 3., kedd

Rhemák

Rhema jelentése:  (réma)  mondás, megnyilatkozás, beszéd; Ige

 Azt gondoltam összeszedem azokat az Isten által adott közléseket, amit úgy érzem abban a pillanatban és ott csak nekem adott, de mindenki számára ott vannak az Igében, vagy az életben. Többféleképpen történt ez velem.
  • Tesóval való beszélgetés során
  • Hallható hangon szólalt meg
  • Biblia olvasása közben
  • A képen látható virágom pusztulása mutatta meg
  • Képekben - Jézus királlyá avatása
  • Egy szótár böngészése közben
  • Dicsőítés közben
  • Szőlőtő megfigyelése
 Gyermekeimre nézve kb. 1 éve kaptam ezt az ígéretet. (2X hallottam ezt az Igét aznap két különböző helyen) Ézs 44:1-5  És most hallgass Jákob, én szolgám, és Izráel, akit én elválasztottam.  Így szól az Úr, teremtőd és alkotód anyád méhétől fogva, aki megsegít: Ne félj, én szolgám Jákob, és te igaz nép, akit elválasztottam!  Mert vizet öntök a szomjúhozóra, és folyóvizeket a szárazra; kiöntöm lelkemet a te magodra, és áldásomat a te csemetéidre.  És nevekednek mint fű között, és mint a fűzfák vizek folyásinál.  Ez azt mondja: én az Úré vagyok, amaz Jákób nevét emlegeti, és a másik önkezével írja: az Úré vagyok, és hízelegve Izráel nevét említi.

Természetesen ezek a sorok mindenki számára ott vannak az Igében.
De amikor hozzám szólt felébresztett, életet adott, megújított, felkapott, vagy földhöz vágott. Semmiképp nem hagyott hidegen. 

Péld 25:4  Távolítsd el az ezüstből a salakot, és abból edény lesz az ötvösnek...

Mik 7:8  Ne örülj, én ellenségem! Elestem ugyan, de felkelek, mert ha még a sötétségben ülnék [is], az Úr az én világosságom!

Zsolt 92:11-12 De magasra növeszted az én szarvamat, mint az egyszarvúét; elárasztatom csillogó olajjal. És legeltetem szememet az én ellenségeimen, és az ellenem támadó gonosztevőkön mulat majd a fülem. 

A virág leveleinek lehullása, mert hernyók ették - euphorbia milli

Üdvösség - mint fogalom

Hozsanna - mint fogalom

Jót terveztél című dal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése