2024. január 4., csütörtök

Tarte tatin

Régebben gyorsabban nekiálltam egy sütésnek, manapság már keresem a bevált, gyors recepteket.

A tarte tatin ilyen.

20 dkg cukrot karamellizálunk egy vastagabb aljú serpenyőben. Ha van olyan, amit később be lehet tenni a sütőbe, az a legjobb.

Ha megolvadt, és megbarnult, beletesszük a 10 dkg igazi vajat. Vigyázz, fut, habzik.

Összerottyantjuk.

Kb 1 kg almát meghámozunk, felvágjuk kb 6-7 mm vastag szeletekre, és beletesszük a karamellbe, megszórjuk kicsit fahéjjal.

A tetejére a következő tésztát tesszük:

25 dkg liszt, egy fél sütőpor, 15 dkg cukor, pici só, 25 dkg margarin, pici hideg vízzel öszegyúrjuk, kinyújtjuk, rá az almákra.

Bevallom én kicsit több vizet tettem bele, mert a recept 40 ml-t írt, és kicsit túltoltam. Ettől nagyon lágy lett, és szinte rá kellett kenni az almákra.

De azért nagyon finom lett.

Mivel az én edényem nem mehet a sütőbe, a nagy tepsiben sült meg, sütőpapíron. 

Végül mikor megsült 180 fokon, fél óra alatt, légkeverésea sütőben, kihűlés után nagy tálcára fordítottam rá. 

A videóban vannak tanácsok. 😚


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése