Mivel az ünnepekkor mindenki bejglit készít, én kicsit másra vágyom. Ezért is döntöttem a flódni mellett, meg mert marha finom.
Most, míg megvan az élmény leírom, hogy kb hogyan is készítettem, hogy legközelebb ne így kelljen összeszedegetni az információkat.
Szóval a tészta 1 nagy és 1 kis tepsihez:
- 1 kg, 30 dkg liszt
- 30 dkg vaj (most igazi vajat használtam)
- 20 dkg zsír - (ez csirkéből olvasztott házi zsír volt)
- instant élesztő max 2 g
- cukor kb 10 dkg,
- só - egy jó csipet
- 3 egész tojás felverve, tettem félre a tetejéhez
- tej, tejföl a könnyebb összegyúráshoz. Összegyúrás után 5 nagy és 5 feleakkora gombócra osztottam. A nagyok kb 35 dkg-osak voltak, a kicsik 15 dkg-osak. Be a hűtőbe velük!
A belevalók, ezt Bebe receptje alapján készítettem, csak kicsit több mákkal és dióval a mennyiség miatt:
- 40 dkg mák
- 1,5 kg savanykás alma
- 40 dkg darált / reszelt dió
- 40 dkg szilvalekvár
- 3 dl száraz fehérbor vagy víz. - Én vizet használtam.
- 10 dkg méz
- 30 dkg cukor
- 1 narancs és egy citrom héja
- 2 tk fahéj
- 10 dkg mazsola az almához. Kövesd Bebe receptjét, mert jó!!!
Rá a mák 2/3 része, tészta, párolt alma, tészta dió, tészta szilvalekvár, tészta.
Ugyanígy a kicsivel. Végül megkentem és megszurkáltam, mehet a sütőbe!
egy órát sütöttem, de felesleges. Elég 50 percig sütni, mert kiszárad. Jó étvágyat!
Ilyen lett:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése