2016. augusztus 17., szerda

Gondolkodás - jó mederben

Szeretném leszögezni: nincs rosszkedvem. Nem azért írom ezeket, mert haragudnék valakire, egyszerűen keresem a megoldásokat...
 Az elmúlt napokban sok dolog nehezedett a szívemre, többnyire a világ állapota miatt. A bűn, a test és Sátán kitermelte azt, amire képes. Fájdalmak, gyermek- és felnőttbántalmazás, széthúzások, hitetlenség, gyűlölet amerre a szem ellát.
Keresztény emberek (néha én is), egymást ölik és közben Isten Igéjére hivatkoznak.
Szeretteim, nem kéne ennek így lennie!
Hogy gondolkodásunk jó mederbe kerüljön, Isten beszédéhez kell fordulnunk! Mint egy lázmérő, amit a hónunk alá dugva 40 fokot mutat.
Mint egy tükör, amibe belenézünk és és látjuk a sok retkes rongyot, ami lóg rajtunk. Mi pedig azt hittük, hogy ezek igazságok. (Ézs 64,6)
Először a konzekvenciák (lentebb az Igék):
  1. A sötétségnek vannak cselekedetei. (Ef 5,11, Róma 13,12)
  2. Ezeket eldobhatjuk, nem kell közösségben lennünk azokkal! (Ef 5,11, Róma 13,12)
  3. Meg is feddhetjük ezeket! (Ef 5:11)
  4. Felöltözhetünk, nem kell pucérkodnunk:  ἐνδύω  (endüó) -felöltöztet, ruhát ad rá; passzív alak: felöltözik, öltözködik, ruhát vesz magára; felölt magára (fegyvert)
  5. ...ott vannak pl a világosság fegyverei, Róm 13:12
  6. ...vagy az Úr Jézus Krisztus. Róm 13:14 
Róm 13:7 Adjátok meg azért mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval, az adót; akinek a vámmal, a vámot; akinek a félelemmel, a félelmet; akinek a tisztességgel, a tisztességet.
Róm 13:8 Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak [azzal], hogy egymást szeressétek; mert aki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.
Róm 13:9 Mert ez: Ne paráználkodjál, ne ölj, ne orozz, hamis tanúbizonyságot ne szólj, ne kívánj, és ha valamely más parancsolat van, ebben az igében foglaltatik egybe: Szeressed felebarátodat mint temagadat.
Róm 13:10 A szeretet nem illeti gonosszal a felebarátot. Annak okáért a törvénynek betöltése a szeretet.
Róm 13:11 Ezt pedig cselekedjétek, (!!!) tudván az időt, hogy ideje már, hogy az álomból felserkenjünk; mert most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk.
Róm 13:12 Az éjszaka elmúlt, a nap pedig elközelgett; vessük el azért a sötétségnek cselekedeteit, és öltözzük fel a világosság fegyvereit.
Róm 13:13 Mint nappal, ékesen járjunk, nem dobzódásokban és részegségekben, nem bujálkodásokban és feslettségekben, nem versengésben és irigységben:
Róm 13:14 Hanem öltözzétek fel az Úr Jézus Krisztust, és a testet ne tápláljátok a kívánságokra.
Ef 5:11 És ne legyen közösségtek a sötétségnek gyümölcstelen cselekedeteivel, hanem inkább meg is feddjétek azokat
1Kor 8:1 (...) Az ismeret felfuvalkodottá tesz, a szeretet pedig épít.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése