2014. március 15., szombat

Egy leprás


  Mindig meg tud lepni, amit a Bibliában olvasok, sőt még az is, hogy újra meglepődtem...
A Márk evangéliumából olvastam az első részt.
Ez a szokatlan környezet, ezek a motivációk, számunkra teljesen idegen kultúra egy jó pár kérdést vetett fel bennem.

  • Először is a leprás - Jézus azt mondta neki, hogy ne szóljon senkinek, de ő nem tudott lakatot tenni a szájára.
  • Másodszor Jézus, ahogy élt. - Mivel ütötte el az idejét? Ide ment, oda ment, prédikált, gyógyított és démonokat űzött.
  • Mondjuk milyen visszhangja lenne ennek ma és ha mi Krisztus-követők vagyunk miért nem tesszük ezeket?
  • A héten találkoztam egy 60 év körüli asszonnyal, aki a '77-es születésű fiával nem tud mit kezdeni, mert skizofrén, paranoiás, meg még ki tudja mi. Egyik intézetből viszi a másikba, de nem tudnak mit csinálni vele. Napi 45 szem gyógyszert adnak egy életrevaló fiatalembernek. Felháborító...!

Szükség van ma is a gyógyításra és démonűzésre!

Nagyon szeretném ezeket meglátni itt és most!
Kérem Istent, hogy igenis képezzen ki erre embereket!!!


Mekkora evangelizálás lenne már? Ez hirdetné Istenünk hatalmát és dicsőségét. Ja, és egy percig sem gondolom, hogy ez a felhatalmazás bármelyik egyházfőtől jön és ti se higgyétek! lásd:
Tit 2:14  Aki (mármint Jézus) önmagát adta mi érettünk, hogy megváltson minket minden hamisságtól, és tisztítson önmagának kiváltképpen való népet, jó cselekedetekre igyekezőt.
Mk 1,37-45
Mikor rátaláltak, így szóltak hozzá: „Mindenki téged keres!"
De ő ezt felelte nekik: „Menjünk máshová, a szomszédos kisebb városokba, hogy ott is hirdethessem a királyságot! Hiszen evégre jöttem."
El is ment egész Galileába a zsinagógáikba, s hirdette az Igét, és ördögöket űzött ki. Hozzáment egy bőrpoklos is, és térdre borulva esengett hozzá. „Te, ha akarnád, képes volnál engem megtisztítani!" - mondta. Mire ő szánalomra gerjedt, kinyújtotta kezét, megérintette őt, és így szólt hozzá: Akarom. Tisztulj meg!" Nyomban eltávozott tőle a poklosság (alias lepra), és megtisztult. Jézus pedig felindult hangon szólva azonnal elűzte őt, s azt mondta neki: „Vigyázz, senkinek semmit ne szólj, hanem eredj, mutasd meg magad a papnak! Tisztulásod fejében pedig vidd fel, amit Mózes elrendelt, bizonyságtételül nekik." Az elment, a dolgot sokfelé elhíresztelte, s annyira ismertté tette, hogy azontúl az Úr mások láttára nem mehetett a városba, hanem kinn puszta helyeken tartózkodott. Mindamellett mindenhonnan mentek hozzá. 
 Ez is érdekelhet: Ördögidézés - ártatlan tréfa???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése