Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 24., péntek

Olyan békét, mint a folyó????

 Elképesztő mennyien jönnek ezzel az ,,Ismerd meg a spirituális lényed" izével mostanában. Meditálj, meg menjél le alfába, stb... Kész vagyok tőle.
Minap énekeltem ezt a dalt, amit a címben említettem és megkérdeztem magamtól, hogy ez igaz lenne?
Tényleg ilyen békét, meg szeretetet kaptam volna, és ha igen hol van általában?
És akkor eszembe jutott,
  • Mikor a gyerekemet vitték az orrmandulaműtét kapcsán megállt szívvel futva - vissza a műtőbe és csak egy dolog jutott az eszembe: Uram, tiéd az élet, Te adtad és remélem nem történik meg...
  • Vagy mikor sírok, mint a záporeső, mert összevesztem a férjemmel és olyan dolgokat vágtunk egymás fejéhez, amiket nem kellett volna és már rettenetesen bánom, de nem tudom visszaszívni. A gáztűzhelyet már úgy lesikáltam, hogy nem maradt bőr az ujjamon, utálom magam, és akkor egy csendes hang megszólalt: Ne örülj én ellenségem! Mert elestem ugyan, de felkelek! És ha még a sötétségben ülnék is az Úr az én világosságom!
  • Vagy egyszer, mikor annyira meg voltam terhelődve, hogy semmi jót nem tudtam az emberekről gondolni és látni sem akartam többet őket és nem tudom mikor történt, de a szívemben egyszer csak szeretet és béke lett irántuk.
  • Vagy akkor, mikor valaki annyira megbántott, hogy két órán keresztül csak sírtam a budiban, nem voltam képes semmire, csak annyit tudtam kinyögni: Uram, ha nem tőled van, múljon el! - és mintha elvágták volna.
  • Vagy mikor apukám meghalt, olyan békességet éltem át, hogy attól féltem megbolondulhattam talán, és Isten megnyugtatott egy Igével: Az Isten országa nem evés, vagy ivás, hanem igazság, békesség és Szent Szellem által való öröm.
Annyit tudnék még mesélni... Úgyhogy én már el is döntöttem, hogy én bizony nem is önismeretre hajtok. Inkább az élő Istent akarom megismerni, aki minden embert megteremtett.
Az önismeret úgy is mellékterméke lesz az ,,Ő-ismeretnek", és nem biztos, hogy annyira fel fogok vidulni tőle! :)

Zsid 2:3  Mimódon menekedünk meg mi, hogyha nem törődünk ily nagy idvességgel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...